lauantai 2. tammikuuta 2016

Hunajaherttuan Makeiskauppa

Joulu tuli ja joulu meni. Vuosikin vaihtui kivasti, hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2016 teille kaikille. :) 

Tänään teen postauksen Hunajaherttuan kaupasta, joka on täytetty kattopalkkeihin asti makeisilla. Tämä herkkukauppa nähdään elokuvassa Harry Potter ja Azkabanin vanki. Hunajaherttua on Tylyahossa sijaitseva karkkipuoti, jonka kellarista menee salaluukku Tylypahkaan. Harry käytti tätä salaluukkua kolmantena kouluvuotenaan, kun Vernon Dursley ei kirjoittanut hänelle lupalappua Tylyahossa käymiseen. 




Hunajaherttuan makeisia, joista itse oon maistanut kolmea ylimmäistä:

Minulle on kertynyt jo pienoinen Hunajaherttua-kokoelma. Karkit eivät ole oikeita Hunajaherttuan karkkeja, vaan ihan tavallisista kaupasta ostettuja, joista osa on saanut uuden purkin ja niihin olen sitten tulostanut Hunajaherttua etiketit

Tässä karkit mun huoneen hyllyllä. Ne säästyy siinä ihan hyvin, ovat niin hienoja ja tuovat kivasti potter-tunnelmaa huoneeseen, että aika harvoin niitä siitä popsin, mutta arvatkaas onko suuri kiusaus siskolleni? ;) :D

Jokamaun rakeita, salmiakkia, Barkleyn likööri pastilleja, tikkareita, suklaasammakoita...

Toissa kesänä ostin Potter-studiolta suklaasammakoita, ne oli tosi hyviä. Siitä asti on harmittanut, kun niitä ei mistään saa lisää ja suklaa on vaan niin parasta. Mutta! Kuinka hienosti kävikään, sain syntymäpäivälahjaksi suklaasammakko muotteja! Testasin heti: sulatin Fazerin sinistä ja muottiin vain. Nam! 

Tässä olen Helsingissä pari päivää sitten, viettämässä uutta vuotta ja tein hyvän löydön: Siellä oli todella ihana vanhanaikainen karkkikauppa, joka oli täynnä ihan perus irtsareita, mutta myös erilaisia karkkeja, mitä en ole ennen edes nähnyt. Kaupan nimi on Roobertin herkku, sijaitsee Punavuoressa. Mikä oli kaikkein ihaninta, sieltä sai aitoja Bertie Bottsin jokamaun rakeita! Niitä oli myös näyteikkunalla, jos tarkkaan katsot, näkyy tuossa keskellä.. :) 


                Kiitos kaikille kun luitte tämän postauksen ja MAKOISAA Uutta Vuotta!

12 kommenttia:

  1. Minulla on ongelma, ja ajattelin että voisit kokeneella Potter vaistollasi ratkoa tämän ongelman. Rakastan Harry Potteria, jota bestikseni myös fanittaa. Käännekohta tuli matkalla kouluun, kun ystäväni sanoi että ei tykkää Harry Potterista enää.Hän tykkää nyt eniten Star Warsista, ja matkineena itsekin aloin rakastaa sitä. Kävin katsomassa uusimman Force Awakens leffan. Sitä katsoessa tajusin, että Harry Potter oli jo jäänyt pois. Kuitenkin nyt tykkään Harry Potterista, että Star Warsista. Minulla on kuitenkin VAIN yhdelle. Huoneeni on jo täynnä Potter juttuja, enkä viitsisi vain repiä julisteitani :( Harry Potter ei enään innosta, mutta kokoajan mielessäni on vain Luna Lovekiva, eikä Star Wars. En uskalla enää tehdä/ostaa uusia Potter- tai Star Wars tavaroita, koska en osaa päättää kumman valitsen lempparikseni. Luen silti aina blogiasi. Tuon kaiken jälkeen tahtoisin, että voisit jotenkin auttaa tässä. Olethan Potterholisti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei syytä huoleen, eikä tarvi olla surullinen, eihän sun tarvitse sanoa Star Warsin takia kokonaan jäähyväisiä Potterille. :) Minulla on kausia, jolloin enemmän oon näistä innostunut ja välillä vähemmän. Kun kävin katsomassa syksyllä Pan -leffan, hurahdin siihen niin täysin, että pari päivää sen jälkeen kuuntelin Pan musiikkia ja tein jopa Pan -korun. Mutta silti taustalla on aina potterismi, vaikka tykkään monesta muustakin asiasta. Voithan sinäkin unohtaa muut potter-jutut ja pitää vain Luna-fanituksen, vaikka sitten vain osittain :)

      Poista
  2. * Vain yhdelle paikka lempparina* Korjaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi matkit kaveriasi? Voithan välillä fanittaa jompaakumpaa (: Ota esim. Pahvilatikko ja laita Hp kamat pariksi viikoksi sinne ja öaita Sw kamat seinälle (: ja voit aina vaihdella niitä :D

      Poista
  3. Jee!! Kamala karkkinälkä tuli tätä postausta lukiessa. Voi vitsit kun mäkin haluisin suklaasammakkomuotin! Tosiaan mulla on noita jokamaunrakeita. jotkut niistä on ihania ja jotkut ihan hirveitä!!! Odotan pian uutta postausta ja hyvää uuttavuotta 2016!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun tekee myös joskus mieli syödä nuo kaikki, mutta koitan olla niitä syömättä, koska ne on niin hienoja :D Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

      Poista
  4. Ihana blogi sinulla! Piti selata kaikki kirjoitukset läpi, niistä tuli tosi hyvä mieli. Toivon, että itsekin pääsen käymään joskus Lontoossa Potter-studioilla. Mitä Harry Potter leluja tai pelejä sinulla on? Minulla on 1 Hagrid-figuuri, Lego Hagridin talo, Lego Hagrid, Harry, Hermione ja Malfoy, HP-pelikortit ja yksi lautapeli. Sitten on kaikki kirjat ja elokuvat. T. 22v Potter-fani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Kiva että tuli hyvä mieli :D Mulla on kaksi korttipeliä, lauta peli (joka on aika huono, enkä ymmärrä sitä :D) sitten on palapeli. Mulla on kaikki elokuvat ja kuusi kirjaa.

      Poista
  5. Blogisi on ihan paras! Olen saanut tosi paljon hyviä ideoita! Huoneeni ihan pursuaa potter kamaa!;) Blogiasi lukiessa tulee myös tosi hyvä mieli! Ja taidokkaasti olet askarrellut!

    VastaaPoista
  6. Hei, tiedätkö kertoa mistä saa ostaa suklaasammakkomuotteja?!

    VastaaPoista
  7. https://www.amazon.com/FROG-Animal-Candy-Mold-Chocolate/dp/B000EBMUNU?tag=vglnkc5171-20

    VastaaPoista

Kirjoita mulle! :)