perjantai 24. heinäkuuta 2015

Cornwallilainen ilkiö

 Eilen sain tehdyksi fimo-massasta ilkiön.  Cornawallilainen ilkiö on noin kahdeksan tuuman pituinen, sähkönsininen, lentävä ja ilkeäluonteinen taikaolento. Ilkiön naama on suippo ja ääni niin kimakka, että se muistuttaa kinastelevia undulaatteja. Päästessään valloilleen ilkiöt voivat aiheuttaa suurta vahinkoa, etenkin jos niitä on paljon. Ilkiöitä esiintyy erityisesti Cornwallin alueella ja siksi niitä kutsutaankin joskus cornwallilaisiksi ilkiöiksi. Ollessaan Tylypahkassa opettajana Gilderoy Lockhart toi pitämälleen pimeyden voimilta suojautumisen oppitunnille häkillisen vastapyydettyjä ilkiöitä. Lockhartin päästettyä ilkiöt vapaaksi ne ryhtyivät tuhoamaan luokkahuonetta. Minullakin on siis huoneessani oma ilkiö :D 


Tässä on oikea ilkiö elokuvasta Harry Potter ja Salaisuuksien kammio.

Näytän teille nyt ohjeet miten voit tehdä oman Cornwalilaisen ilkiösi.
Tarvitset paljon sinistä fimo-massaa ja ihan vähän mustaa fimo-massaa. Myös paperia josta teet ilkiölle siivet.

Tässä on pää. Tein suun hammastikulla ja nenäsieraimet myös. 



Sitten vartalo. Voit tietenkin tehdä kädet ja jalat niihin asentoihin mihin itse haluat, minä tein näin :)

Sitten yhdistä pää ja vartalo ja laita uuniin. Uuni täytyy olla 110 asteessa puoli tuntia. Kun olet ottanut ilkiön uunista anna jäähtyä ja kovettua hetki.

Sitten voit tehdä paperista siivet, vaikka sillä aikaa kun ilkiö on uunissa. Liimaa siivet ilkiön selkään.


Tässä valmis ilkiö jo riehuu ;)

Ilkiöni karkaa häkistä!!!!!! :D


Ilkiöitä Lockhartin tunnilla.

                                          Kiitos kaikille kun luitte tämän postauksen. 
                                           Ja toivottavasti saatte pidettyä omat ilkiönne kurissa :)

6 kommenttia:

  1. Teet niin aidon näköistä Potter kamaa!!! Tuo ilkiö on todella hieno! Pitäisiköhän kenties itse tehdä tuollainen riehumaan omaan huoneeseen? Onko tuollainen vaaikea tehdä? (Massaa minulla kyllä riittää mutta taidot on asia erikseen! :) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiva kuulla! Jos fimo-massasta epäonnistuu, niin onneksi voi aina korjailla, kun se ei kovetu ilman uunia, eli tekemään siitä vaan :) Ei se niin vaikea ollut tehdä :) eikä sen tarvi olla ihan saman näköinen.

      Poista
  2. voisitko kokeilla tehdä sieppiä tai ilmiskooppia? (en tiedä kirjoitinko ilmiskoopin oikein mutta ehkä tiedät mikä se on ilman selitystä...) Voin kyllä laittaa jos et tiedä. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siepin olenkin jo tehnyt :) voin tehdä siitä postauksen! Mutta en oikein tiedä onnistuuko ilmiskooppi. Tarvii miettiä ja suunnitella! :)

      Poista
  3. Tosi hieno ilkiö!

    VastaaPoista

Kirjoita mulle! :)